-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/08/14 - 18:33
  • 99
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

سفر کرواسی| «گفت‌وگو در فضای تعقل مشکلات را حل می‌کند»- سخنرانی اسقف کلیسای آشوری

اسقف کلیسای شرق آشوری ایران در همایش سومین دور گفتگو با اندیشمندان دینی کرواسی درباره تجارب در زمینه گفت‌وگوی ادیان سخنرانی کرد.

به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مارنرسای بنیامین، با بیان اینکه انسان موجودی اجتماعی است و بسیار سخت و غیرممکن است بتواند به تنهایی زندگی کند، ابراز کرد: بنابراین ویژگی اجتماعی بودن انسان هدیه ای از طرف خداوند است تا بتوانیم با انسان و انسان های دیگر حرف بزنیم، پیشرفت کنیم، دنیا را بسازیم و زندگی کنیم. 

وی با تأکید بر اینکه خداوند به ما گفت‌وگو کردن را می آموزاند، افزود: قطعاً برای یک گفتگوی خوب و نتیجه بخش مؤلفه هایی باید وجود داشته باشد. طرفین گفتگو، موضوع گفتگو، فضای گفتمان، قواعد گفتگو و بسیاری موارد دیگر. هر روزه میلیاردها نفر بر روی کره خاکی در خصوص مسائل مختلف اعم از سیاسی، دینی، اقتصادی، فرهنگی و ... به گفتگو می نشینند و هر روز ابزارهای مختلفی برای گفتگو کشف و اختراع می شود. 

اسقف کلیسای شرق آشوری ایران، با اشاره به اینکه ابزار گفت وگو براساس نیاز انسان به گفت وگو شکل گرفته است، گفت: همه اینها ناشی از یک موضوع است و آن نیاز انسان به گفتگو و نیل به وجه مشترک و سازش است. از طرفی گفتگو کردن یکی از راههای درمان است، منظور درمان جسم نیست، درمان فکر است، درمان کردن روابط بین انسانها است. راهی است تا دو فرد یا دو گروه و یا در سطح دو کشور به گفتگو بنشینند تا بتوانند مشکلات فیمابین را حل و فصل کنند. به شرطی که فضای گفتگو، فضای تعقل و عقل گرایی باشد. 

بنیامین یکی از موضوعات گفتگو در طول تاریخ  را گفتگوی دینی عنوان کرد و افزود: گفتگو بین رهبران و پیروان ادیان مختلف، حتی موارد متعددی از گفتگوی رهبران یک دین نیز مشاهده می شود. گفتگو برای "شناخت" بیشتر از هم و درک اصول و عقاید یکدیگر. 

وی ادامه داد: به مدد تاسیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در نظام جمهوری اسلامی کشور عزیزمان ایران، گفتگوهای دینی آغاز و رشد و توسعه یافته اند و این امر مرهون نگرش و دیدگاه رهبر انقلاب، حضرت آیت الله خامنه ای است. قطعا از سالهای تاسیس این نهاد دینی، گفتگوهای متعددی بین اندیشمندان و رهبران و پیروان ادیان صورت گرفته و راه را برای شناخت بیشتر از هم و تفاهم و درک متقابل و مهم تر از همه محبت به همنوع گشوده است تا پیروان ادیان مختلف بتوانند در کنار هم با احترام متقابل و پذیرش اعتقادات یکدیگر زندگی کنند. 

بنیامین همچنین ابراز کرد: در سال 2010 میلادی و با حضور پاتریارک فقید ماردنخای چهارم رهبر کلیسای شرق آشوری (1976 – 2015) سومین دور گفتگوی دینی بین مسیحیت کلیسای شرق و اسلام صورت پذیرفت. چهارمین دور از این گفتگوها با حضور پاتریارک جدید، عالیجناب مارآوا سوم روئیل در سال 2023 میلادی در محل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در شهر تهران در رابطه با "ایمان و جوانان" برگزار شد و دارای نتایج مفیدی برای طرفین بود.

اسقف کلیسای شرق آشوری ایران با بیان اینکه به نظر میرسد ما رهبران و پیروان ادیان توحیدی بتوانیم بیش از پیش با هم به گفتگو بنشینیم، ابراز کرد: دنیای معاصر دنیای ارتباطات و تعامل است و چه بسا ایمانداران باید الگویی برای مردم باشند برای ایجاد صلح و مودت و محبت. وظیفه ما بسیار سنگین است و برای تحقق اهداف الهی باید هر روز و شب در تلاش و کوشش بود و همه فکر و جان و جسممان، و همّ و غممان باید برای رشد و تعالی انسان باشد و انسانیت. قطعا اگر نیت خیر باشد خداوند هم کمک خواهد کرد. 

وی با تاکید بر اینکه خطرات مختلفی انسانیت را تهدید می کند، گفت: ما روحانیون و مسئولان دینی باید در قبال مردم هشیار باشیم و آنها را هدایت کنیم. لازمه این هدایت گری، الگو بودن و پاکدل بودن ما است تا بتوانند خداوند را در وجود ما ببینند.

سومین دور گفت‌وگوی دینی مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با  اندیشمندان دینی کرواسی با حضور حجت‌الاسلام محمدمهدی ایمانی‌پور رئیس شورای سیاستگذاری و هماهنگی گفت‌وگوی ادیان ایران و رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، 14 و 15 آبان‌ماه در شهر زاگرب پایتخت این کشور برگزار می‌شود.

موضوع اصلی این دور از گفت‌وگوها که میزبانی آن را شورای ادیان کرواسی با محوریت جمعیت اسلامی کرواسی عهده‌دار است، «تجارب در زمینه گفت‌وگوی ادیان» است.

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved